logo

Vertrouwenspersoon KC de Pein

Vertrouwenspersoon voor K.C. de Pein

K.C. de Pein is een gemoedelijke korfbalclub waar we met plezier onze sport beoefenen. Onze vereniging is relatief klein en overzichtelijk.

Binnen een vereniging zijn de scheidingslijnen vaak dun. Bewust en onbewust kunnen er situaties ontstaan waar leden zich ongemakkelijk bij voelen. En sommige situaties zijn nu eenmaal moeilijk bespreekbaar; denk hierbij aan onderwerpen als pesten, seksuele intimidatie, veiligheid of criminaliteit. In voorkomende gevallen probeer je eerst zelf contact te zoeken met bijvoorbeeld de trainer, het jeugdbestuur of een bestuurslid.  Voel je je niet gehoord of weet je niet meer wat te doen, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon kan dan een luisterend oor zijn en helpen bij het zoeken naar een oplossing.

De vertrouwenspersoon zal niet zelf inhoudelijk de klacht behandelen. Zij zal proberen je de weg naar een goede oplossing te wijzen. De vertrouwenspersoon kan je informeren over de procedures en mogelijke vervolgstappen.

April 2023:
De vertrouwenspersoon is te bereiken via e-mail vertrouwenspersoon@kcdepein.nl *

De vertrouwenspersoon opereert los van het bestuur. Een melding wordt vertrouwelijk behandeld.  Er wordt jaarlijks aan het bestuur slechts doorgegeven hoeveel meldingen er zijn geweest.

* Dit is een doorstuur-mailadres, andere leden uit de KC de Pein organisatie kunnen emails aan dit adres niet inzien