logo

16-03-2022 12:03:25 WIK’34 D2 versus KC de Pein D1 ‘Aanvalsmachine draait op volle toeren’

Zaterdag 12 maart reisde het topteam de Pein D1 af naar Dâmwald. Eenmaal daar aangekomen wachtte het team WIK ’34 in spanning af op wat ging komen. Want onze spelers waren in goede moed, samen met mascotte Appelsap begonnen ze de wedstrijd met een heuse Yell. Helaas misten we deze wedstrijd de altijd constante Romeé maar gelukkig wel aanwezig na een korte korfbal stop de grappige vrolijke Jurre. 

Coach Sjolke had de spelers goed in bedwang zonder Hidde want die mocht zelf zijn talenten laten zien. De spelers begonnen gedreven aan de eerste helft van de wedstrijd er werd mooi rondgespeeld waarbij geen speler werd overgeslagen. Het is mooi om te zien hoe de teamgeest steeds sterker wordt. De bal was een hoop te zien in het aanval vak van de Pein met prachtige combinaties die duidelijk door de trainers er zijn ingeslepen. Zelfs de spelers die nog maar kort korfballen hebben onder leiding van Hidde en Sjolke al heel veel geleerd.

De kansen waren er wel Bouwe liet mooie doorloop ballen zien en Jenthe twee prachtige afstandsschoten die nog maar net mis gingen. De eerst aanval die WIK’34 liet zien was spannend maar mocht niet baten in een doelpunt. De bal belande als snel weer in het aanval vak en dus was het de Pein die uiteindelijk met een mooie combinatie van Bouwe op Amira de 0-1 wist te maken. De bal wist de andere kant niet meer te bereiken doordat Niels de één na de andere bal kon onderschepen. Met een snelle aanval van Bouwe werd het 0-2.

Het was tijd voor de wissel van helften en dus nu de kans aan de andere talenten om de score omhoog te krijgen. Door een fout van WIK ’34 mocht Taeke proberen een strafworp te scoren helaas ging deze mis. Ook Bram en Romy kregen na verschijnende pogingen de bal niet in de korf. Yente-Mare wist haar goed vrij te lopen van haar tegenstandster waardoor ze vaak al klaar stond bij de korf wat uiteindelijk resulteerde in een mooi doelpunt en de stand op 0-3 zette.  Het verdedigingsvak aan de andere kant liet geen kans meer aan de tegenstander om nog iets te doen. De jongens Taeke en Bram lieten nog een mooie combinatie zien waardoor Bram ook raak schoot 0-4. Met de laatste seconden op de klok wist Romy nog net de stand voor rust op 0-5 te brengen.

Na een verdiende pauze mochten Taeke en Yente-Mare plaats nemen op de bank en betraden Isa en Jurre het speelveld. De wedstrijd golfde op en neer maar door het goede verdedigende werk van de Pein waren zij in sterkere positie.Het aanval vak ging door met mooie kansen, ballen die net over de korf rolden. Door een overtreding mocht Jenthe aanleggen voor een strafworp die erin ging 0-6.

Vlot daarna scoort Amira een prachtig afstandsschot van wel 5 meter met een mooie schijnbeweging naar de tegenstander wat de stand op 0-7 brengt. Vervolgens krijgt Jenthe nog een mooie kans met een snelle aanval waardoor ze de bal in één keer door de korf gooit 0-8 voor de Pein. WIK’34 komt niet meer aan scoren toe door het felle verdedigen van Jurre krijgt de bal bij de tegenpartij geen kans. Nog net voor de wissel van helften brengt Amira de stand op 0-9.

De laatste 12 ½ minuten gaan in en het spel vervolgt met kansen en schoten die er niet allemaal in gaan. Uiteindelijk scoort Romy toch de 0-10 en met een snelle aanval actie zet Jurre de stand op 0-11.

WIK ’34 krijgt ook een aantal kansen met nog 5 ½ minuut op de klok wordt bij de tegenpartij het eerste doelpunt gescoord. Na wat missers bij WIK ’34 weten ze met een nieuwe aanval toch ook het tweede doelpunt te scoren. Vervolgens met een doorloop bal van Jurre op Isa wordt het nog 2-12 voor de Pein. Uit al die doorloop ballen weten ook Romy en Bram een mooie combi te vinden en scoort Bram de 2-13. Ook de aanval van WIK’34 is los maar het mag bij hun niet meer resulteren in doelpunten. Jurre en Romy missen nog een prachtig afstandsschot. Het lijkt hectisch te worden maar het plezier is zeker aanwezig vooral na de vreugde dans van Jurre. Het eindschot kwam van Romy precies in de zoemer deze telde nog mee zodat de eindstand uiteindelijk uitkwam op 2-14!

Wat waren de spelers blij en wat hebben wij mogen genieten van een zeer groeiend team, fanatieke coaches met hopelijk nog vele mooie wedstrijden voor de boeg.  

Verslag Romy en ouders.

 

 


16-03-2022 12:03:25 - Algemeen | Competitie | Teams | weekrapport

Reacties