logo

07-04-2022 18:04:31 Wedstrijdverslag KC De Pein D1 – DTS D1

Zaterdag 2 april hadden we een spannende wedstrijd voor de boeg. Het was namelijk onze kampioenswedstijd! Als we deze zouden winnen van DTS dan worden we kampioen. De wedstrijd was “thuis” in de zaal van Houtigehage en we zouden beginnen om 15:15 in de middag. 

Rond kwart voor drie waren we allemaal aanwezig in de zaal en zijn we begonnen met de warming-up en oefenen van de doorloopbal en afvangen. Daarna hebben we in de kleedkamer onze tactiek besproken met onze trainers Hidde en Sjolke. Ze wouden graag dat we strakke ballen zouden gooien en hoog tempo zouden spelen.  Al snel was het tijd en kon de spannende wedstrijd eindelijk beginnen. Ik moest beginnen op de bank en zat vol spanning te kijken. We deden goed ons best maar moesten wel een beetje inkomen, gelukkig maakte Bram het eerste doelpunt. Niet veel later lukt het weer Bram om te scoren. Toen het team moest wisselen van vak, lukte het de tegenstander van Bram om te scoren. Het was toen 2 tegen 1. Hierdoor nam de spanning alleen maar toe want we wouden zo graag kampioen worden. Gelukkig kon uiteindelijk Bouwe het 3e doelpunt te maken. Vlak voor rust kreeg Jenthe de bal en had ze ruimte om te kunnen schieten…. en het lukte!! Ons 4e doelpunt. Al snel was het pauze en gingen we overleggen met onze trainers. We waren goed bezig maar was nog lastig om te kunnen scoren. 
Na de pauze kwam ik in het veld en moest een meisje van DTS verdedigen. Gelukkig kreeg ons aanvallende vak veel kansen en maakte wederom Bram een doelpunt, 5-1 voor KC De Pein. Na de wissel van vak, kwam ik in het aanvallende team en kon Teun, die deze wedstrijd weer met ons meespeelde,  het 6e doelpunt maken. Het was vanaf een flinke afstand tot de korf. Ook maakte Teun even later het 7e doelpunt. We stonden met 7-1 voor en hadden nog een paar minuten te spelen. Gelukkig kreeg ik ook een mooie kans om te schieten en ging deze er in! Ik was ontzetten blij en met mij het hele team want dit bleek ook de eindscore te zijn! We waren we dus kampioen!!
We kregen van de trainers natuurlijk de mooie kampioensbeker en twee partypoppers met confetti. Het was heel lastig om deze te laten ploffen. Daarna hebben we lekker chips en ook taart gegeten en veel plezier gemaakt. Het was een mooie wedstrijd en met een super resultaat, KC De Pein D1 is kampioen!!!


07-04-2022 18:04:31 - Algemeen | Competitie | Teams | weekrapport

Reacties