logo

17-02-2022 16:02:44 Jeugdtoernooi

Na 2 jaar dat ons jeugdtoernooi geen doorgang heeft kunnen vinden vanwege de corona maatregelen, willen we - nu er vergaande versoepelingen zijn aangekondigd en de vooruitzichten een stuk beter zijn - weer starten met de organisatie van ons toernooi.

Dit toernooi staat gepland op zaterdag 25 juni.

Noteer deze datum alvast in de agenda!

 

Janco Akkerman - Algemeen | Jeugdtoernooi


10-02-2022 20:02:44 Corona-update Februari

Na een periode van niet mogen sporten en langzaam aan weer wat trainen zijn de ontwikkelingen inmiddels in een stroomversnelling gekomen.

Inmiddels draait de competitie en gaan we richting de tweede ronde. Op moment van schrijven gelden er nog maatregelen zoals CTB bij wedstrijden voor spelers en publiek en beperkingen op de hoeveelheid publiek op tribune en in de kantine.

En dan was er nog de nieuwe indeling p/d regeling vanuit de KNKV en discussie of verontwaardiging hierover. We nemen het maar aan als voldongen feit.

We zien daarnaast toch ook wel veel afgelastingen ivm besmettingen en quarantaines, dus de herstart voelt toch nog onwennig. Het vierde team heeft besloten om in de zaal niet te gaan spelen (wel trainen).

Voor nu is het dus zo:

Pein 1 speelt in een poule van 4 om de eer en speelt volgend jaar in de derde klasse (De 4e klasse verdwijnt)

Pein 2 speelt in een poule van 4 en kan bij een eerste plaats nog promotie afdwingen. De eerste wedstrijd werd gewonnen.

Pein 3 speelt ook in een poule van 4, grotendeels op zondag, en kan ook voor promotie strijden bij poule winst. De eerste wedstrijd was echter al afgelast ivm personele bezetting bij de Peinders en een te druk programma.

 

De A's, D's en E's spelen hun programma wat al voor de lockdowm stond. Althans, de wedstrijden waarbij beide teams genoeg spelers kunnen opstellen... dat blijkt elke week weer een opgave voor menig tegenstander of Peinder team.

 

We maken er het beste van!

 

p.s.

Publiek is welkom bij de wedstrijden. We verzoeken echter bij iedereen om dit tot een minimum te beperken.
Wat ons echter wel van het hart moet: Korfbal is een familiesport en de 'vaste' supporters van Pein 1,2,3 zit veelal in de categorie familie. We hopen diegene die wil de komende weken dan ook zeker wel langs de lijn te zien.

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


07-02-2022 17:02:10 Soepele hervatting zaalcompetitie KC De Pein

Zaterdag 5 februari was het dan eindelijk zover, de zaalcompetities werden hervat voor het wedstrijdkorfbal. Voor het vlaggenschip uit Opeinde stond daarmee een herhaling van de laatste officieel gespeelde wedstrijd op het programma, destijds wist De Pein na een stroeve start met 31-14 te winnen maar de spelers waren wel enigszins gewaarschuwd aangezien bij vlagen Noveas helemaal niet zo slecht korfbal liet zien.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


17-12-2021 09:12:05 De Pein D1 boekt ruime zege op It Fean D2

Zaterdag 11 dec. stond de belangrijke korfbalwedstrijd kv It Fean tegen kc de Pein. De vroege ochtend begon op sportpark Douwekamp met een ijzige kou. Nadat de leiders Hidde en Sjolke het sein op groen hadden gezet, kon het sterrenteam afreizen naar Surhuisterveen. Daar aangekomen werd het team onthaald met vuurwerk! De toon was gezet. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | Teams | weekrapport


01-12-2021 21:12:35 Corona maatregelen December 2021 en Januari 2022

Hieronder de laatste stand van zaken omtrent de corona-maatregelen die effect hebben op de korfbalsport.

De laatste update is van 1 december 2021 - 20 december 2021 - 14 januari 2022 - 10 feb 2022

zie: https://kcdepein.nl/nieuws/corona-update-februari.html 


Update 14 januari

Vandaag is duidelijk geworden dat we weer mogen trainen! Ook binnen, op elk moment voor elke leeftijd.

(lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


29-11-2021 19:11:50 Overtuigende competitiestart De Pein 1

Exact 637 dagen geleden was het dat De Pein 1 een officiële zaalwedstrijd speelde, een gedenkwaardige wedstrijd destijds. DWA/Argo werd in een heuse thriller met 23-20 verslagen en het 1e leek nog alles kans te hebben op promotie naar de 3e klasse, niets bleek minder waar zo bleek achteraf, de reden is bij iedereen wel bekend. Wie weet wat dit zaalseizoen gaat gebeuren met diezelfde externe factor, maar daar hebben we verder niet veel invloed op. We hopen maar dat we de competitie, op wat voor wijze dan ook, uit kunnen spelen. Al was het maar omdat het traject dat inmiddels ingezet is anders weer vertraging oploopt, namelijk zo snel mogelijk promoveren naar hogere klasse(s).  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


04-11-2021 16:11:08 De Pein qua uitslag niet onderuit tegen Wêz Warber en Fluch.

Zaterdag 30 oktober stond de laatste veldwedstrijd van het 1e op het programma tegen Wêz Warber en Fluch uit Goutum. Het was alweer de 1e terugwedstrijd van de competitie (of terwijl de eerste ploeg tegen wie nu 2x gespeeld is) en wat nog van de thuiswedstrijd was blijven hangen was dat de ploeg uit Goutum nogal met een kater op het veld stond. Om dat vervolgens als excuus aan te voeren voor de ruime nederlaag.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


28-10-2021 10:10:50 De Pein ruim langs stug WIK’34

Een vreemd fenomeen voor een eerste team van een vereniging deed zich 2 weken geleden voor bij WIK’34 uit Damwoude. Maar liefst 6 spelers uit het vlaggenschip besloten zomaar midden in het seizoen op vakantie te gaan. Aangezien het 2e ook niet genoeg spelers had werd verzocht om de wedstrijd te verplaatsen, nu zijn wij als Peinders over het algemeen wel vrij soepel hierin maar deze reden was natuurlijk wel vrij opmerkelijk. Vandaar dat het tegenbod vanuit De Pein was om de wedstrijd dan maar te spelen in Opeinde, hier werd akkoord mee gegaan waardoor De Pein niet op een half grasveld, met evenveel licht als op een oud zolderkamertje, op een doordeweekse dag in de regen moest aantreden, maar gewoon op het mooie kunstgras in Opeinde. Toch wel degelijk een verschil.

 

Achteraf gezien was dat maar goed ook, want waar coach Jack Visser al enigszins bang voor was gebeurde ook. De Pein had zeker in de beginfase z’n hoofd nog half bij het Oktoberfest & de ruime winst op Stadskanaal’74 en begon daardoor allesbehalve scherp. Gevolg daarvan was dan ook een 1-0 achterstand. Daarna deed zich een fenomeen voor wat redelijk opmerkelijk te noemen was, maar de laatste weken zich wel vaker voorgedaan heeft.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


24-10-2021 16:10:25 De Pein revancheert zich tegen Stadskanaal’74

Voor De Pein 1 was het afgelopen zaterdag zaak de boel weer op de rit te krijgen na de zeperd tegen WWC. Dit moest gebeuren tegen Stadskanaal’74, de ploeg die vorige week redelijk verrassend gelijk had gespeeld tegen koploper WWC. Een belangrijke wedstrijd dus die om 15:00 op gang gebracht werd door middel van het fluitsignaal van scheidsrechter R.Oostra. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


19-10-2021 20:10:06 Rabo Club support actie 2021 - Stem op KC de Pein!

Ook KC de Pein doet weer mee met de Rabo clubsupport actie en LEDEN van de Rabobank kunnen hun stem uitbrengen tot en met 25 oktober!
 
Stem jij ook op KC de Pein? (Drachten NO Friesland)
 
Dan zijn wij jullie hier enorm dankbaar voor.
 
Check ons doel op de Rabobank clubsupport website en stem op ons! ????????

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport