logo

11-12-2022 17:12:17 Regelmatige zege De Pein bij Roreko

Je hebt wel eens van die wedstrijden waar iedereen het over 10 jaar nog over heeft, neem bijvoorbeeld Nederland-Argentinië van afgelopen vrijdagavond. Dit was echter zaterdag bij de wedstrijd Roreko – De Pein niet het geval, in een weinig spectaculaire wedstrijd deed De Pein uiteindelijk wel wat het moest doen; makkelijk winnen (al was er bij deze wedstrijd wel een betere scheidsrechter die de kaarten thuis had gelaten) (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


28-11-2022 20:11:24 Eenvoudige zege De Pein bij start zaalcompetitie.

Zaterdag 26 november stond voor KC De Pein dan toch eindelijk de start van de zaalcompetitie gepland tegen Zunobri uit Zuidhorn. Een bekende tegenstander, aangezien er de afgelopen jaren veelvuldig duel mee uitgevochten is. Echter liggen de kaarten dit seizoen wel anders op tafel. De Pein heeft een duidelijke kwaliteitsimpuls gekregen en de jonge spelers beginnen ook grote stappen te zetten. Zunobri daar-en-tegen heeft te maken met de nodige leegloop van enkele routiniers en is daardoor sterk veranderd qua team.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


28-11-2022 11:11:45 De Pein C1 wint seizoensopening.

Zaterdag 26 november mogen de toppers van de C1 hun eerste zaalcompetitiewedstrijd spelen thuis in Houtigehage tegen Wêz Handich/DOW/TFS C2. Op Teun na is het team compleet, in het aanval vak mogen starten Taeke, Bram, Yente-Mare en Amira.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


17-10-2022 21:10:51 De Pein net niet goed genoeg tegen DWA/ARGO.

Zaterdag 15 oktober stond voor KC De Pein de 6e competitiewedstrijd op het programma tegen DWA/ARGO uit Winsum. Een bekende tegenstander want in het onderbroken zaalseizoen 19/20 won de ploeg van coach Jack Visser 2x na een ware thriller. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


03-10-2022 21:10:58 KC De Pein diep door de ondergrens tegen DTL

Je hebt wel eens van die wedstrijden waarin echt bijna niks lukt. Zaterdag 1 oktober was dit het geval voor het vlaggenschip van KC De Pein in het affiche met DTL. Het was voor beide teams een belangrijke wedstrijd aangezien het eigenlijk: aanhaken of afhaken zou worden voor allebei. De Pein was de competitie uiterst matig begonnen met 2 nederlagen en 1 zege. DTL had al wel 2x gewonnen tegen de hekkensluiters van de ranglijst en werd op een nederlaag getrakteerd bij DWA/Argo.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


25-09-2022 17:09:43 KC De Pein komt slechte start niet te boven tegen DTS (S).

Zaterdag 24 september stond voor KC De Pein de 3e competitiewedstrijd tegen DTS (S) op het programma. Na een nederlaag en een zege was het voor KC De Pein zaak om aansluiting te vinden met de bovenste plekken. DTS is de competitie uitstekend begonnen met 2 zeges waardoor er (vroeg in het seizoen) al sprake is van een belangrijk duel.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


19-09-2022 21:09:56 KC De Pein trekt zege tegen Olympia (T) over de streep.

Je hebt wel eens van die wedstrijden met twee totaal verschillende helften, die desondanks toch wel degelijk in hetzelfde uur plaatsvinden. Afgelopen zaterdag was dit bij Olympia (T) – KC De Pein het geval.

Beide ploegen waren het seizoen met een nederlaag begonnen. De thuisploeg werd op maandagavond afgedroogd door DWA/ARGO (21-10) en de Peinders gaven de zege tegen Joure weg. De 2e teams van beide ploegen hadden laten zien dat de barre weeromstandigheden deze zaterdag een grote invloed op het spel uitoefenden. Waar het 2e uiteindelijk toch knap de zege binnenhaalde (5-9), was het daarna aan het vlaggenschip om deze week wel de punten te pakken.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


12-09-2022 21:09:13 KC De Pein laat zege tegen Joure glippen.

Voor KC De Pein stond zaterdag 10 september de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 22/23 op het programma. Tegenstander was Joure, een welbekende tegenstander aangezien er vorig jaar in de zaal in een oefenwedstrijd nipt van was gewonnen.

Maar bij KC De Pein hebben enkele veranderingen plaatsgevonden afgelopen zomer. Alle Harm de Jong koos ervoor om terug te keren bij zijn jeugdclub KV Wêz Handich/DOW/TFS en Britta Rozema is nog herstellende van een knieblessure. Mede hierdoor maakten Sjolke Dupon, Deborah van der Meulen en Anouk Maychrzak haar opwachting in de basis.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


17-07-2022 21:07:21 Op naar het nieuwe seizoen 2022-2023!

Na de dubbele promotie (vled+zaal) van zowel Pein 1 als Pein 2 gaan we na de zomerstop weer fanatiek van start met het nieuwe seizoen.

De brede selectie van Pein 1, 2 en 3 zal vanaf dinsdag 23 augustus de trainingen weer hervatten en naast Jack Visser zal dan een nieuw gezicht staan. Rienk Otter uit Drachten zal als assistent-trainer aansluiten bij KC de Pein. Rienk heeft ervaring vanuit KV Drachten en recentelijker nog bij OKO.

De Pein 1 en 2 zullen op het veld volledig op de zaterdag gaan spelen en uitkomen in de (reserve) derde klasse. De Pein 3 blijft op de zondag in het wedstrijdkorfbal spelen.

We wensen de selectie, Jack en Rienk veel succes en plezier toe komend seizoen en tot ziens in augustus; op het veld... of op Ameland!

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


01-07-2022 15:07:29 Genieten van korfbal in De Pein

Met deze kop opende de Drachtster Courant het artikel over ons jeugdtoernooi op de voorpagina van 29 juni jl. Het was inderdaad genieten. De jeugdtoernooicommissie kijkt dan ook met volle tevredenheid terug op het 72e jeugdtoernooi.

We willen alle deelnemende teams, hun coaches, de scheidsrechters en alle vrijwilligers, die ervoor gezorgd hebben dat het een onvergetelijke en zeer geslaagde dag werd, heel erg bedanken voor hun bijdrage. Dat geldt ook voor de vele sponsoren, het Sake Sietzes Reindersma Fonds, Dorpsbelang Opeinde, Provinsje Fryslân en Gemeente Smallingerland (budget Sportakkoord). Bedankt voor jullie bijdragen!

Tot slot willen we alvast de datum van ons jeugdtoernooi van volgend jaar bekend maken. Dat is zaterdag 24 juni 2023.

 

De jeugdtoernooicommissie,

Evie, Anneke, Marrit, Koop en Janco

Janco Akkerman - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport