logo

13-03-2023 21:03:42 Zure nederlaag De Pein bij WSS.

Je hebt wel eens van die wedstrijden waar men over een aantal jaar nog over spreekt. Afgelopen zaterdag 11 maart 2023 was misschien wel zo’n wedstrijd. Het was één van de vele wedstrijden in de ruime historie tussen WSS en De Pein. Zoals ook al in de heenwedstrijd bleek kunnen de gemoederen dan nog wel eens hoog oplopen. En de belangen waren groot, want samen met It Fean/Boelenslaan stonden beide ploegen bovenaan in de 3eklasse A. De wedstrijd had vervolgens alles wat je ervan mocht verwachten.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


03-03-2023 19:03:14 Sietse Dijkstra hoofdtrainer KC de Pein 2023-2024

De TC en het bestuur van KC de Pein is verheugd mede te delen dat voor komend seizoen Sietse Dijkstra vastgelegd is als nieuwe hoofdtrainer van KC de Pein.

Na enkele goede gesprekken bleken de vereniging en de oefenmeester uit Harkema prima bij elkaar te passen en was de klik ook snel gevonden. Sietse is momenteel trainer/coach van DTS en is in de regio een bekend gezicht waarbij ook Olympia, OKO en Wez Handich op zijn CV staan.

Met de aanstelling van de 38-jarige Dijkstra hebben we alle vertrouwen in een vruchtbare samenwerking voor enkele jaren. De jonge selectie heeft nog veel groeipotentieel en is nu ook nog volop in de race voor de promotieplek(ken) in de zaal. Dijkstra zal zijn gedrevenheid en positivisme prima bij de Pein kwijt kunnen.

Op afzienbare tijd hopen we verdere mededelingen omtrent technisch kader te kunnen geven.
Voor nu laten we het eerst bij;

Tige wolkom by de klup Sietse!


Bestuur en TC KC de Pein

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


19-02-2023 18:02:19 De Pein worstelt zich langs Roreko

Lang leek het erop dat het gemiddelde lengteverschil van zo’n 15 centimeter De Pein op zou breken tegen het Drentse Roreko. Toen de stofwolken opgetrokken waren, kon de thuisploeg uiteindelijk toch 2 zwaarbevochten punten bijschrijven.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


06-02-2023 21:02:34 De Pein kent weinig problemen met Zunobri.

Zaterdag 4 februari stond voor De Pein de eerste returnwedstrijd op het programma voor het vlaggenschip van de geelhemden. De heenwedstrijd werd dan wel ruim gewonnen (32-8), maar coach Jan van der Heide waarschuwde meerdere malen om de ploeg uit Zuidhorn niet te onderschatten en met dezelfde scherpte aan te treden als in andere wedstrijden. De uitploeg verloor afgelopen jaar veel spelers uit het 1e en is bezig om een nieuwe ploeg te bouwen. Voor De Pein zaak om hier dus geen punten te verliezen met daarbij ook in het achterhoofd dat de komende 4 wedstrijden tegen ploegen zijn die allemaal dicht bij de Peinders op de ranglijst staan.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


30-01-2023 21:01:38 De Pein zet zegereeks voort tegen Vitesse (Be).

In de voetbalwereld wordt vaak gesproken over een schokeffect wanneer een trainer/coach vervangen wordt en er daarna een zegereeks plaatsvindt. Maar ook in de korfbalwereld zie je dit fenomeen wel eens, want na overtuigende zeges op It Fean en Stadskanaal’74 stond voor De Pein nu de wedstrijd tegen Vitesse (Be) op het programma. Een tegenstander die niet onderschat mag worden, want ondanks dat de ploeg wat lager op de ranglijst staat vallen de uitslagen niet tegen dit jaar. En natuurlijk zou er bij De Pein sprake kunnen zijn van die onderschatting gezien de resultaten van afgelopen weken en vorig jaar (2x ruime winst competitie en 1x beker op de ploeg uit Beilen).  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


23-01-2023 21:01:41 Opnieuw ruime overwinning KC De Pein.

Precies 1 week na de eclatante zege van KC De Pein op koploper It Fean/Boelenslaan stond voor het vlaggenschip de ontmoeting met Stadskanaal’74 op het programma. Een bekende tegenstander, in de laatste paar seizoenen trof KC De Pein namelijk meerdere malen de blauwhemden uit Oost-Groningen. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


19-01-2023 17:01:08 Jeugdtoernooi KC De Pein 2023

Het jaarlijkse jeugdkorfbaltoernooi georganiseerd door KC De Pein zal dit jaar plaatsvinden op 24 juni. De jeugdtoernooicommissie is inmiddels gestart met de voorbereidingen en binnenkort zullen de uitnodigingen worden verstuurd.

De jeugdtoernooicommissie,

Evie, Anneke, Marrit, Koop en Janco

Janco Akkerman - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


15-01-2023 21:01:19 Ontketend De Pein wervelt langs It Fean.

In de ruime geschiedenis van KC De Pein is het wel eens rustiger geweest dan afgelopen week. Waar er aan het begin van de week nog niks aan de hand leek, hadden de Peinders op woensdagochtend ineens geen trainer en ook geen assistent-trainer meer. In de scheepvaart is het gebruikelijk dat een kapitein pas als laatste het zinkende schip verlaat, maar blijkbaar gaat die regel niet op in bepaalde dorpen. Nu blijkt het opstappen van een trainer niet altijd succesvol (kijk maar naar Cambuur in de eredivisie) en ook duo’s die uit elkaar gaan blijken solo soms lang niet zo succesvol te kunnen worden, bijvoorbeeld: Acda en de Munnik, Oasis (ik wens Nick en Simon veel succes). Maar de selectie van KC De Pein heeft afgelopen week laten zien hoe het ook kan; door met zijn alleen de schouders er onder te zetten en een teamspirit op de mat te leggen van hier tot Tokio werd It Fean 1 van het veld geblazen. Een bedankje hiervoor mag daarom ook zeker naar dat desbetreffende dorp van hierboven. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


10-01-2023 22:01:46 Wegen hoofdtrainer Jack Visser en KC De Pein scheiden per direct.

Coach Jack Visser heeft vanavond aan de selectie en het bestuur van KC De Pein laten weten per direct te stoppen bij de club. De oefenmeester, die bezig was aan zijn tweede periode in Opeinde, vond dat er te veel verschil ontstaan was tussen de denkwijze van de club & selectie en de trainer uit Buitenpost. Na verschillende gesprekken tussen de selectie en bestuur kon uiteindelijk de oefenmeester toch de motivatie niet vinden om het seizoen af te maken.

Bestuur en selectie betreuren dit besluit en ondanks enkele signalen kwam het besluit alsnog als een verrassing. Graag hadden zij gezien dat het seizoen op een normale manier afgemaakt kon worden aangezien de prestaties niet per se heel slecht te noemen waren.

Ondanks alles wil de club de oefenmeester bedanken voor de afgelopen 3.5 jaar. De club kon ondanks 2 corona-jaren toch vooruitgang boeken qua resultaten en eindelijk de weg omhoog inslaan. Het is daarom zonde dat er op deze manier afscheid genomen moet worden van elkaar. Graag had de club het anders gezien, desondanks respecteert KC De Pein dit besluit.

Bestuur, TC en selectie zijn zich op dit moment aan het beraden over de verdere invulling van het trainerschap voor dit resterende seizoen. Enkele haast is hierbij geboden aangezien zaterdag het treffen met It Fean al op het programma staat. Mochten er tips zijn over de invulling hiervan mogen die gemeld worden bij TC of bestuur. Alle hulp is daarin welkom.

Bestuur en TC KC De Pein

 

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


19-12-2022 21:12:19 De Pein verliest verhitte strijd tegen WSS.

Wedstrijden tussen De Pein en WSS waren in verleden vaak een garantie voor spektakel, opstootjes, spanning en kaarten. Afgelopen zaterdag waren veel van deze elementen weer aanwezig. Toen de stofwolken eenmaal opgetrokken waren konden beide ploegen elkaar de hand geven en vrij eensgezind naar de kleedkamer lopen. Het niet echt massaal aanwezige publiek (respect voor de mensen die wel naar de verschrikkelijk koude hal gekomen waren) hadden een meer dan 60 minuten durend bijzonder schouwspel gezien. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport