logo

05-03-2024 20:03:59 KC De Pein wint eerste halte richting kampioenschap overtuigend.

Na een maand februari waarin KC De Pein 1 welgeteld: 0 wedstrijden speelde. Stond er voor het vlaggenschip na de hervatting gelijk een hele belangrijke wedstrijd op het programma tegen DTL. Thuis had De Pein in een alleraardigste wedstrijd nipt verloren en mede door andere resultaten was dit eigenlijk voor beide ploegen een must-win geworden. Gelukkig bleek iedereen de maand zonder korfbal goed verteerd te hebben en hadden enkelen de ski’s weer (veilig) voor zaalschoenen inruilen. 

Het affiche stond al voor de vierde (officiële) keer op de rol in 2 seizoenen tijd en in de voorgaande drie keren had De Pein geen enkele keer gewonnen. Genoeg reden dus om ditmaal te bewijzen dat De Peinders gegroeid zijn en goed met de fysieke kracht van de ploeg uit Hantum om kunnen gaan.

Na het voorstellen van de spelers, zag de goed gevulde hal een wedstrijd in een hoog tempo met verdedigd veel druk door beide ploegen. Het openingsdoelpunt liet dan ook even op zich wachten maar na de 1-1 van Marrit de Vries, kwamen beide ploegen los. Tot 4-4 ging het vervolgens gelijk op, waarna De Pein een eerste gaatje van 3 sloeg via 2 doelpunten van Tjeerd Bakx en 1 van Thom Kleinhuis. Eerstgenoemde bleek niet alleen aanvallend goed aanwezig, hij zorgde er ook voor dat Anne Postma, normaal gesproken schutter van beroep, vrijwel niet in het stuk voor kwam. Aan de andere kant wist DTL over iets meer schijven te scoren, al werd ook hier goed verdedigd. Door middel van een aantal knappe afstandsschoten wist de ploeg toch enigszins in het spoor te blijven. Maar vanaf 7-8, liep De Pein via o.a. een aantal goals van de zeer sterk spelende aanvoerster Marrit de Vries uit naar een 9-13 ruststand.

De Pein had DTL waar het wilde en het was nu zaak om door te drukken, verdedigend werden de bepalende spelers van DTL goed uitgeschakeld en aanvallend werd er bijzonder goed geschoten (27%). En gelijk na rust ging De Pein door waar het gebleven was, de ploeg liep uiteindelijk uit naar 11-18 via de tweede van Anouk Maychrzak en de wedstrijd leek met een kwartier te spelen wel bijna beslist. De thuisploeg staat er echter om bekend nooit op te geven en dat bleek maar weer eens. Na enkele wissels werd het spel wat opportunistischer en daarmee ook fysieker. De Pein kreeg het wat lastiger en DTL kon terugkeren tot 14-18. De Pein bleef rustig en kon ook vertrouwen op de verkregen voorsprong. Thom Kleinhuis was inmiddels ook ‘’los’’ en gooide met 2 treffers de wedstrijd definitief in het slot. Uiteindelijk floot (en dit mag ook zeker gezegd worden) de uitstekend leidende scheidsrechter F. Deli op 15-21 voor het einde.

Een belangrijke en meer dan verdiende zege voor De Pein. Met dit resultaat is DTL uitgeschakeld in de titelrace en beslissen De Pein & Leeuwarden wie er (hoogstwaarschijnlijk) met de titel vandoor gaat. Er zijn daarin 4 scenario’s mogelijk, we zetten ze hieronder op een rijtje:

  • Winst: De Pein is op basis van onderling resultaat niet meer in te halen & dus kampioen.
  • Gelijkspel: De Pein is bij winst tegen WWC alsnog kampioen.
  • Verlies met <5 verschil: De Pein heeft een zege tegen WWC nodig en een verlies van Leeuwarden tegen Olympia.
  • Verlies met >5 verschil: Leeuwarden heeft aan 1 zege uit de laatste 2 duels genoeg voor het kampioenschap.

Voor De Pein dus zaak om te winnen en het zaterdag gelijk af te maken. Bij deze dus ook de oproep aan zoveel mogelijk supporters om zaterdag naar Leeuwarden af te reizen en de ploeg te steunen! De wedstrijd begint om 18:15, graag tot dan!

 

 


05-03-2024 20:03:59 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties