logo

21-11-2023 20:11:14 KC De Pein voorkomt blamage tegen WIK'34.

Johan Cruijff zei ooit; ‘’Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander’’. Deze uitspraak was zaterdag zeker van toepassing op de wedstrijd van KC De Pein 1. De ploeg zakte eigenlijk bijna collectief door de ondergrens, maar wist uiteindelijk op wilskracht en basisniveau toch de punten thuis te houden. 

Coach Sietse Dijkstra had van tevoren nog gewaarschuwd; ‘’Na de ruime zege op MN en W moeten jullie zeker niet denken dat WIK’34 een ‘’walk-over’’ gaat worden’’.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2 zou je zeggen, maar dit bleek uiteindelijk toch niet het geval. Tjeerd Bakx zorgde door een strafworp al wel snel voor de 1-0, maar met name twee heren van WIK’34 bleken daarna een plaaggeest voor De Peinders, al hoewel de thuisploeg dat wel aan zichzelf te wijten had. Verdedigend was het bijzonders slapjes en aanvallend werd er niet, of op verkeerde momenten geschoten. Hidde Altena zorgde ervoor dat een gemiste strafworp van Thom Kleinhuis zonder gevolgen bleef (5-3) en even later gebeurde dit ook in de omgekeerde volgorde. Maar tot ieders verbazing kwam WIK’34 zomaar terug tot 7-7 en nam Sietse Dijkstra een time-out om zijn ploeg op te scherpen. Via onder andere twee doelpunten van Marrit de Vries, die aanvallend gezien als één van de weinigen wel een goed niveau haalde, kwam de ploeg op 10-8. De ruststand werd door een doorloopbal van Kim Hoekstra op 11-9 gezet.

Dan denk je misschien als toeschouwer: zo’n matige eerste helft kan moeilijk opgevolgd worden door een nog slechtere 2e helft? Maar de mensen die dat dachten kwam van een koude kermis thuis. Het moet gezegd worden dat De Pein had besloten dat het niet meer mooi & dynamisch moest, maar gewoon functioneel en simpel. Als de punten maar binnengehaald werden.

Via opnieuw twee doelpunten van Marrit de Vries en één van Hidde Altena kwam de ploeg op 14-9 en leek het pleit dan toch wel beslecht. Maar opnieuw kwam de ploeg uit Damwoude terug tot 14-11 en na de 15-11 van Tjeerd Bakx zelfs tot 15-13. Na een akkefietje bij de korf die door de scheidsrechter werd beoordeeld met tweemaal geel, stond aanvoerster Marrit de Vries opnieuw op met 2 doelpunten.

Het niveau van alle partijen was er inmiddels niet beter op geworden en frustraties & foute keuzes hadden de overhand genomen. Na een opnieuw gemiste strafworp aan de kant van de thuisploeg kwamen de gasten nog eenmaal op 2 goals verschil. Tjeerd Bakx en Sjolke Dupon gooiden vervolgens toch het duel op slot waarna De Pein de wedstrijd uit kon spelen.

De eindstand van 19-16 sprak boekdelen. Met alle respect naar de gasten uit Damwoude, die vochten voor wat ze waard waren en die waarschijnlijk wel het niveau haalden dat ze na streefden, maar de uitslag was voor De Pein natuurlijk één waar men amper tevreden mee kon zijn. Maar goed winst is winst en je krijgt er evenveel punten voor dus uiteindelijk lachte De Pein toch het langst. WIK’34 slaagde in zijn missie om aan te haken bij de thuisploeg en daardoor bleef het verschil dus heel beperkt.

Het blijkt dus dat de ondergrens van de ploeg als collectief heel laag kan zijn, al waren er natuurlijk genoeg verzachtende omstandigheden aan te voeren deze avond. Desondanks mag De Pein even terug naar de tekentafel en zal het komende zaterdag in de altijd beladen wedstrijd tegen Olympia (T) veel beter moeten. Maar daarvan is de ploeg zich vanzelfsprekend bewust. De wedstrijd tegen Olympia begint om 19:00 en staat altijd garant van mooie acties en spektakel, graag zien we iedereen komende zaterdag dus in Houtigehage!

 


21-11-2023 20:11:14 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties