logo

16-11-2023 20:11:34 KC De Pein veel te sterk voor MN en W.

Op zaterdag 11 november stond er voor veel kinderen een belangrijke activiteit op het programma, namelijk: Sint-Maarten. De definitie van Sint-Maarten is simpel: kinderen zingen een liedje bij een voordeur en krijgen vervolgens snoepgoed. Zo simpel was de opdracht voor KC De Pein ook; eigen niveau halen en 2 punten meenemen vanuit Stiens. Bijkomend voordeel was ook nog dat de spelers een excuus hadden om niet thuis te zijn en zo steeds de deur open moesten doen. 

Toen de prima leidende scheidsrechter A.Wiering om 17:50 floot voor het begin van de wedstrijd was het eigenlijk al duidelijk dat deze wedstrijd eentje was die waarschijnlijk niet spannend zou gaan worden. Het niveauverschil was zonder dat De Pein echt groots speelde, simpelweg veel en veel te groot. Na 5 minuten maakte Anouk Maychrzak haar 2e doelpunt wat de 1-4 betekende en daarna zou het gat alleen maar groter worden. De Pein had hiervoor al wat kansen gemist en zeker het 1e aanvalsvak trachtte vaak te mooie doelpunten te maken, in plaats van te kiezen voor de simpele oplossing. Dit resulteerde erin dat het na een kwartier nog steeds ‘’maar’’ 2-6 stond. Daarna vonden de heren Thom Kleinhuis & Hidde Altena toch weer de korf. De dames Marrit de Vries en Kim Hoekstra deden vervolgens ook een duit in het zakje en de 3e van Tjeerd Bakx betekende dat de stand op 5-11 kwam. Dat MN en W al 5x gescoord had kon De Pein ook aan zichzelf wijten; een gebrek aan scherpte was vaak de oorzaak hiervan. Dit resulteerde ook in de 6e goal van de thuisclub vlak voor rust, maar via Hidde Altena en een (bijna) midden-lijntje van Tjeerd Bakx kwam de stand bij rust op 6-13.

De 2e helft had wellicht ook op papier afgedaan kunnen worden, maar coach Sietse Dijkstra vond, terecht ook, dat het aanvallend & verdedigend nog wel wat scherper mocht en prefereerde de simpele aanvallen boven de diagonale & dynamische aanvallen, dat was vandaag simpelweg niet nodig.

Britta Rozema, die in de basis begon voor Marieke Faber (die deze week een muzikaal-duo uit Nederland bezocht die nog niet uit elkaar zijn) begreep deze boodschap en tekende voor de 6-14. MN en W deed nog wat tegen maar via Thom Kleinhuis en Marrit de Vries liepen ‘’De Peinders’’ uit naar 7-16. Op 7-20 zorgde Sjolke Dupon ervoor dat alle basisspelers op het scoreformulier stonden waarna het wisselblik door Sietse Dijkstra werd opengetrokken. Roy Hoekstra en Marije Altena luisterden hun invalbeurt, met voor allebei de eerste doelpoging, op met een goal. Inmiddels waren ook Janna Plantinga en Pieter Faber binnen de lijnen gekomen en kregen enkele ‘’oudjes’’ wat rust. 5 minuten voor tijd deed MN en W nog eenmaal wat terug waarna ook invaller Pieter Faber nog (tweemaal) op het scoreformulier kwam. Het slotakkoord was vervolgens voor Thom Kleinhuis (zijn 4e) en Hidde Altena (zijn 5e) die, keurig volgens de afspraak, allebei nog een goal toe mochten voegen aan hen totaal en konden zo hun percentages nog ietwat op krikken. De eindstand kwam daarmee op 8-26.

Zo deed De Pein wat het moest doen en was deze wedstrijd, die eigenlijk nooit een wedstrijd was, in de tas. Verder was het eigenlijk niet nodig om meer woorden vuil te maken aan deze wedstrijd volgens enkele getuigen, dus dat doen we dan ook maar niet. De Pein kon tevreden zijn over de 2e helft en de gecreëerde kansen (126 doelpogingen). Het schotpercentage en het verdedigende gedeelte in de eerste helft lieten de wensen over en zal komend weekend beter moeten. Dan komt WIK’ 34 uit Damwoude op bezoek. Voorafgaand speelt het 2e team tegen Flamingo’s 3. De wedstrijden beginnen om 17:45 en 19:00. Graag zien we weer zoveel mogelijk publiek bij de eerste thuiswedstrijden dit seizoen!


16-11-2023 20:11:34 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties