logo

16-10-2023 21:10:11 KC De Pein terug in de 2e klasse na zege op KV Emmeloord.

Het was in het seizoen 2014/2015 dat KC De Pein 1 nog eens actief was in de 2e klasse, 8 seizoenen geleden maar liefst dus. Van de selectie van destijds is er (op een paar uitzonderingen na) niemand meer over. Sterker nog; de meeste spelers die er wel bij waren hadden destijds nog maar amper (of geen) rijbewijs of speelden zelfs nog in de jeugd. Het was aan de ploeg van coach Sietse Dijkstra om de terugkeer in de laatste thuiswedstrijd te bewerkstelligen. In de uitwedstrijd werd er met 19-25 gewonnen van KV Emmeloord en dus wist De Pein dat het aan: een zege, gelijkspel of nederlaag met maximaal 6 doelpunten verschil genoeg had. 

Toen de prima leidende scheidsrechter: S.Woudstra om 15:30 voor het begin van de wedstrijd floot, was het duidelijk dat KV Emmeloord, zoals al verwacht, de vakken omgedraaid had in tegenstelling tot de heenwedstrijd. Dit had tot gevolg dat het 1e aanvalsvak met daarin: Anouk Maychrzak, Kim Hoekstra, Thom Kleinhuis en Hidde Altena een lengteoverwicht had en aanvallend veel kon herhalen. Anouk Maychrzak (die overigens een sterkte pot op de mat legde) tekende dan ook al snel voor 1-0. Het andere vak met daarin: Marieke Faber, Marrit de Vries, Sjolke Dupon en Tjeerd Bakx had het aanvankelijk een stuk lastiger. Zowel verdedigend als aanvallend moest het opboksen tegen de nodige lengte en fysieke kracht van de club uit de polder, en dat bleek een heel karwei. Tjeerd Bakx zorgde na dik 5 minuten spelen voor de 3-1 maar vlak daarna was de marge alweer één. Via een strafworp van Hidde Altena en andermaal Tjeerd Bakx werd het 5-2 en die marge bleef eigenlijk de gehele 1e helft intact. Vlak voor rust kwam De Pein opeens dan toch op een marge van 5 doelpunten via: tweemaal Thom Kleinhuis en weer Tjeerd Bakx. Emmeloord kwam door 2 doelpunten net voor de pauze echter wel weer op 8-5 en dus was het nog altijd niet gedaan.

Bij de thuisclub heerste echter het gevoel dat het vandaag wel degelijk de winst moest en kon pakken. De marge was ten slotte ruim en als men vrij vlot in de 2e helft weg kon lopen dan was de wedstrijd al helemaal gespeeld. Thom Kleinhuis maakt na 5 minuten in die 2e helft de 9-5. Maar Emmeloord kwam toch terug tot 9-7. Via Hidde Altena werd de marge weer 3, maar Emmeloord kwam helemaal terug in de wedstrijd doordat De Pein niet zo scherp speelde als kon. Op 10-9 maakte aanvoerster Marrit de Vries de 11-9 en met nog een kwartier te spelen was het eigenlijk wel gedaan. Nog éénmaal kwam de uitploeg op 11-10 maar toen Anouk Maychrzak 8 minuten voor tijd de 12-10 door de korf gooide was het, met de marge van 6 goals erbij gerekend, helemaal gespeeld. De Pein wist dat het kampioen zou gaan worden en kon ‘’Freewheelend’’ naar het einde. In de laatste seconden maakte KV Emmeloord nog wel de 13-12, maar dit was enkel voor de statistieken. De flessen champagne konden worden ontkurkt en zo keerde De Pein na 8 jaar terug in de 2eklasse. Het lange termijn project dat (mede door externe factoren) wat vertraging op liep is dan toch geslaagd. Het in groten getale aanwezige publiek wordt ook bedankt voor de zijn of haar komst namens de selectie, ook dat heeft geholpen.

Het feestje werd daarna goed gevierd en ook hier lieten de geelhemden te zien prima in vorm te zijn. Hopelijk wordt de lijn in het spel en ook in de 3e helft op deze manier doorgezet. De Pein mag namelijk daar ook proberen promotie te bewerkstelligen in een zware 3e klasse.

Ter voorbereiding op de zaal spelen De Peinders op 28 oktober tegen KV Sparta (Z) en op 4 november tegen KV It Fean. Tijden van deze oefenwedstrijden volgen nog.

Over het 2e team konden we volgens de heren van het desbetreffende team kort zijn: ‘’it wie net best, maar wol winst’’. De reserves sloten zo een mooi veldseizoen af met louter zeges, een knappe prestatie!

Het 3e team speelde zondag een wedstrijd waar ook weinig woorden aan vuil gemaakt hoefden te worden. Uiteindelijk sleepte de ploeg wel een belangrijk punt uit het vuur: 6-6. Komende zondag kan in de derby tegen Wêz Handich/DOW/TFS 6 alsnog het kampioenschap worden binnengesleept.

Het 4e won afgelopen zondag al van de buurclub uit Rottevalle en omstreken en kon zo voor het eerst in jaren weer eens een kampioenschap vieren!

 


16-10-2023 21:10:11 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties