logo

13-05-2024 21:05:38 Historische zege KC De Pein op HHV.

Het relatief vroege Hemelvaart-weekend stond voor KC De Pein dit jaar niet alleen in het teken van het Oerrock Festival. Ook de belangrijke ontmoeting met  de selectie van HVV uit het Drentse Hollandscheveld stond op het programma. Na een hele matige seizoenstart tegen VDDO en daarbij opgeteld ook geen al te best vervolg tegen Rood-Wit (met name de 2e helft liet de wensen over, zo lieten bronnen aan de absente webmaster weten). Aangezien ook HHV de eerste 2 wedstrijden verloor, stonden er in deze korte competitie de nodige belangen op het spel voor beide ploegen.

En de Pein liet zien dat er ondanks de warmte en de versnaperingen van de dag ervoor prima gestart kan worden. Via Tjeerd Bakx, die deze middag een ware plaag bleek voor de Drenten, en Marrit de Vries schoot de ploeg uit de start blokken.HHV is echter een ploeg met veel lengte en dat bleek met name in de eerste helft een probleem voor De Peinders. Tot de drinkpauze, na een kwartier spelen, bleef het gaatje 2 doelpunten. Daarna kwam HHV iets beter in de wedstrijd, nam meer pogingen dan De Pein en kon vaker herhalen ondanks het uitvallen van hun sterkste rebounder. Daarna liep De Pein uit via Marieke Faber en Tjeerd Bakx. De matigste fase uit de wedstrijd, kort voor rust, kwam De Pein echter duur te staan. HHV kwam uit het niets terug tot 6-6. Maar het was opnieuw ‘’Bakx’’ die de ruststand met alweer zijn 4e doelpunt bepaalde op 6-7.

Niks aan de hand dus voor De Pein, dat de wedstrijd compleet in handen had. HHV schoot niet goed, maar werd door De Pein ook gedwongen tot moeilijke kansen, zo gaf coach Sietse Dijkstra aan in de rust. De Pein moest alleen geduldiger blijven in het nemen van de kansen, maar vandaag waren de Friezen absoluut de baas over de Drenten.

Die woorden waren goed aangekomen bij de geelhemden. De thee smaakte bij met name de heren erg goed want via opnieuw: Tjeerd Bakx (uiteindelijk goed voor 7 doelpunten) en Hidde Altena was het gaatje snel weer 3. De dames verzorgden deze middag uitstekend reboundend werk, waardoor de heren mochten ze toch missen goed konden herhalen. Bij de volgende drinkpauze was het gaatje al 4 en via de eerste van Sjolke Dupon werd het voor eerst 5 doelpunten verschil. HHV sputterde nog wel wat tegen, maar een gemiste strafworp en de daaropvolgende 10-16 van Britta Rozema betekende feitelijk de nekslag. De Pein bleef koel onder de warme omstandigheden en via het 5e velddoelpunt van Hidde Altena en de 2e van Thom Kleinhuis was het opeens 8 doelpunten verschil. Waar HHV alleen maar bezig was met randzaken, de schuld zocht bij anderen en fysiek & verbaal de strijd probeerde te winnen, bleef De Pein gewoon korfballen. Ook het verbaal sterk aanwezige publiek kon daar niets aan veranderen, wat gezien kan worden als compliment voor de uitploeg. Het slotakkoord was voor aanvoerster Marrit de Vries en Thom Kleinhuis, op 12-20 floot de prima leidende scheidsrechter R. den Boer vervolgens af voor het einde.

De Pein kan met een prima gevoel terugkijken op de wedstrijd. Een goede teamprestatie leverde 2 hele belangrijke punten op tegen een ploeg die in de zaal naar de 1e klasse gepromoveerd is.

Waarom is de titel van dit verslag dan historisch zult u misschien nog denken? Wel; het was de eerste zege in 9 jaar in de 2e klasse voor het vlaggenschip (complimenten naar Sjolke Dupon voor deze statistiek). Voor de verandering is De Pein deze week weer eens vrij in deze gatenkaas-competitie. Op 25 mei komt HHV naar Opeinde voor de return. Graag tot dan!


13-05-2024 21:05:38 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties