logo

25-09-2023 21:09:18 Doelpuntrijke zege KC De Pein.

Na het bekerdebacle van afgelopen woensdag was het voor De Pein in de uitwedstrijd tegen KV Emmeloord zaak om weer orde op zaken te stellen. Voorafgaand aan de competitie werden beide ploegen wellicht in de bovenste regionen van de ranglijst verwacht, de realiteit was dat Emmeloord tot nu toe 1 puntje verzamelde uit 2 wedstrijden en De Pein ook al 1 nederlaag te verwerken kreeg. Voor beide teams dus een belangrijke wedstrijd. Veel affiches zijn er niet geweest tussen beide verenigingen in het verleden; enkele spelers speelden alleen in de junioren tegen elkaar. Een nieuwe tegenstander dus voor de ploeg van coach Sietse Dijkstra. 

En waar De Pein deze competitie nog wel eens een slow-starter bleek was het nu binnen de minuut al 0-1 door een doelpunt van Tjeerd Bakx. Emmeloord kwam vlot op 1-1 waarna De Pein eigenlijk de gehele eerste 10 minuten van de wedstrijd een marge van 2 doelpunten voorsprong hield. Na een kwartier spelen stond er 6-7 op het scorebord en heerste het gevoel dat De Pein wel de overhand had maar niet echt door kun drukken. De puntspelers van Emmeloord kregen goede druk en aanvallend werd er veel beter geschoten dan de afgelopen weken. Toen Marieke Faber met al haar 3de doelpunt voor de 6-8 tekende leek De Pein los te komen. Echter, daarna was het binnen de kortste keren ook weer gelijk. Hidde Altena en Thom Kleinhuis zorgden daarna weer voor een voorsprong, maar wederom kwam Emmeloord snel terug. Vlak voor de pauze kwam De Pein toch nog wat los van de thuisploeg; via doelpunten van Kim Hoekstra, Hidde Altena en de 5etreffer van Marieke Faber stond er een ruststand van 12-14 op het scorebord.

Veel goals, veel kansen en een leuke attractieve wedstrijd om naar te kijken. Dat was de samenvatting van de eerste helft. Er werd in de 1e helft door beide teams goed geschoten, maar verdedigend werden er ook de nodige fouten gemaakt. Met name de 2de kans was voor Emmeloord een belangrijk wapen. De Pein had dit seizoen echter al een aantal keren laten zien over genoeg inhoud te beschikken, dus in de 2e helft zou dit karwei afgemaakt moeten worden.

Tot en met 14-16 zat het daarna nog dichtbij elkaar, waarna De Pein dan toch eindelijk op een marge van 4 kwam: 14-18 via 2 doelpunten van Hidde Altena. Emmeloord stribbelde nog wel wat tegen maar via Sjolke Dupon en Thom Kleinhuis (2x) werd het gaatje zelfs 6 en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Emmeloord had intussen ook al een vak-wissel gepleegd om ervoor te zorgen dat de directe tegenstander van Thom Kleinhuis nu wel wat meer ruimte kreeg, maar ook dit deed de ploeg geen vertuit. Via wederom Sjolke Dupon en Thom Kleinhuis bleef de marge op 6 doelpunten waarna het niveau ietwat zakte. De 9e treffer van Hidde Altena via een omdraaibal betekende de 18-25, waarna het slotakkoord voor Emmeloord was middels een doorloopbal.

Op 19-25 floot de prima leidende scheidsrechter K. de Vries voor het einde waardoor de punten in de tas meegingen naar Opeinde. Een overwinning van het collectief; de dames verzorgden deze middag prima steunend werk in de rebound en aangeef, waardoor met name de heren goed bediend konden worden. Die hadden deze middag het vizier wel op scherp staan waardoor het een prima wedstrijd werd van het gehele team. De Pein was duidelijk een maatje te groot, maar kon pas in de 2e helft echt weglopen bij de thuisploeg.

Het 2e boekte deze zaterdagmiddag een makkelijke zege op een jong KV Emmeloord 2. De ploeg van coach Dagmar de Wit-Rozema kwam geen moment in de problemen en via onder andere 3(!) doorloopballen van Britta Rozema werd er een overtuigende zege geboekt: 4-18. De ploeg staat daardoor na 3 speelronden fier bovenaan in de reserve 3e klasse!

Komende zaterdag staat er voor De Pein een belangrijke affiche op het programma; de uitwedstrijd tegen KV Leeuwarden. In de eerste wedstrijd bleek de ploeg uit de hoofdstad van Friesland nipt te sterk voor De Pein, dus de geelhemden hebben nog wat recht te zetten. De wedstrijd begint om 15:30, graag zien we weer veel publiek langs de lijn!


25-09-2023 21:09:18 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties