logo

02-06-2024 21:06:12 De Pein toont herstel, maar blijft met lege handen achter.

De Pein had zichzelf vorige week al veilig kunnen spelen tegen HHV, zoals bekend faalde het hopeloos in die missie. En dus was het afgelopen zaterdag tegen VDDO-zaak om een resultaat te halen. Dit zodat de ploeg in alle gevallen alles in eigen hand kon houden, maar ook nog met in het achterhoofd de dramatische seizoenstart in Oosterwolde van een paar weken geleden.

Toen scheidsrechter L.Veenstra om 15:30 voor de start van de wedstrijd floot bleek al gelijk dat VDDO er geen gras over wilde laten groeien. De uitploeg gaf veel druk en probeerde met dynamisch aanvalspel De Pein te bespelen. Dit resulteerde in een snelle 1-3 voorsprong. Kort daarna viel Sjolke Dupon uit met een enkelblessure en was het met invaller Pieter Faber eerst even zoeken hoe er gespeeld moest gaan worden.

Na een time-out ging het beter lopen en kwam de ploeg terug tot uiteindelijk 5-5. De Pein bood prima partij aan de koploper uit Oosterwolde en omstreken. Verdedigend werd er goed meegekeken en kregen de speerpunten van VDDO veel druk. Aanvallend had het (met name in het 2e aanvalsvak) veel reboundoverwicht en kon het vaak herhalen. Dat het daarbij iets statischer moest dan anders viel te begrijpen, mede door het zakken van de VDDO-heren. Vlak voor de rust kwam VDDO toch weer op voorsprong waardoor de ruststand een schamele 5-6 bedroeg.

De Pein kon tevreden zijn over de 1e helft, VDDO waarschijnlijk iets minder. De koploper kreeg de zege zeker niet cadeau vandaag en wist dat het uit een ander vaatje moest gaan tappen. Na de rust werd het dan ook al vrij snel 5-7 maar door wederom 2 doelpunten van Pieter Faber (die zeker in de 2e helft uitstekend schoot) stond het al snel weer gelijk.

Het breekpunt in de wedstrijd bleek daarna op 7-8 te liggen. De Pein kreeg in die doelpuntloze fase van bijna 10 minuten genoeg kansen op de gelijkmaker, maar wist die niet te produceren. En dus ging de al oude wet maar weer eens op; ‘’als je hem zelf niet maakt, valt die wel aan de andere kant’’ en zo geschiedde. Via 7-9 liep VDDO uit naar 8-13. De Pein wisselde vervolgens Tjeerd Bakx en Thom Kleinhuis van vak, in een poging iets meer grip te krijgen op de scoringsdrift van de ervaren VDDO-heren. Het bracht wel wat nieuw elan bij de thuisploeg, maar met nog een kleine 10 minuten te spelen leek de wedstrijd toch gespeeld,  toen de stand naar 9-15 ging. De Pein zette nog wel 1x aan en bleef knokken, kwam zelfs terug tot 12-16 maar verder liet VDDO het niet komen. Via de 7e van Pieter Faber werd het uiteindelijk 13-17. Een stand waar, ondanks de nederlaag, beide ploegen wel enigszins mee konden leven. De Pein knokte voor wat het waard was, maar is nog net niet ver genoeg om deze wedstrijden over de streep te trekken. Enkele cruciale momenten in de wedstrijd vielen in het nadeel van de thuisploeg, wat ook niet meehielp. Wat wel een punt van aandacht is voor coach Sietse Dijkstra is de score-verdeling. Wederom kwamen er maar enkele spelers op het scoreformulier, daar zal verandering in moeten komen wil de ploeg zich verder ontwikkelen.

Na de wedstrijd kwam ook het goede bericht dat Rood-Wit geen fout had gemaakt tegen HHV. Het was nog wel even spannend (HHV was namelijk lang in de buurt gebleven van de ploeg uit Wezep) maar uiteindelijk is de zege van Rood-Wit wel belangrijk. Het scenario voor komend weekend is namelijk nu als volgt;

  1. De Pein wint = De Pein is veilig (en VDDO automatisch kampioen).
  2. De Pein speelt gelijk = De Pein is veilig bij winst of gelijkspel VDDO.
  3. De Pein verliest = De Pein is veilig bij winst VDDO.

Ook voor de ploeg uit Oosterwolde is de wedstrijd tegen HHV, die overigens later wordt gespeeld dan de wedstrijd van De Pein, belangrijk. De Pein heeft het in eigen hand door een beter onderling resultaat, maar kan ook nog wat hulp gebruiken uit Oosterwolde en omstreken. De Pein speelt zelf om 15:30 in Wezep. Graag tot dan!


02-06-2024 21:06:12 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties