logo

17-12-2023 20:12:12 De Pein als ‘’Herbstmeister’’ de winterstop in.

Het was afgelopen zaterdag een enerverend treffen tussen De Pein en Leeuwarden in de sporthal in Houtigehage. Toen de stofwolken eenmaal opgetrokken waren, kon De Pein twee punten bijschrijven en moesten de geel-blauwen met lege handen weer terug naar de Friese hoofdstad. Het hoofdwoord van deze wedstrijd: strijd. 

Maar voordat we overgaan naar het verslag van deze week eerst nog even een kleine rectificatie n.a.v. vorige week. Door velen opgemerkt was er inderdaad geen verslag na de nederlaag tegen DTL. De reden daarvoor: de webmaster had afgelopen week geen tijd gevonden om het verslag te maken, mede door een bezoek aan de doelpuntrijke wedstrijd van LDODK – Fortuna (er zijn wel eens betere keuzes gemaakt). Excuses voor het ontbreken daarvan, om er toch nog wat woorden aan te wijden; het collectief van De Pein was niet goed genoeg. De dames maakten te weinig goals en de heren kregen er te veel tegen.

Dan weer terug naar de wedstrijd van deze week tegen KV Leeuwarden. Van die ploeg had De Pein nog niet van gewonnen dit jaar en dus had de ploeg van coach Sietse Dijkstra nog wat recht zetten. Britta Rozema beloonde na een kleine 3 minuten eindelijk de lange aanvallen van het eerste aanvalsvak door een strafworp te benutten. En even later herhaalde Kim Hoekstra dat kunstje. Inmiddels had KV Leeuwarden al een time-out genomen nadat de Leeuwarders wel heel gretig uit de kleedkamers waren gekomen. Marrit de Vries maakte vrij snel daarna 3-1, maar KV Leeuwarden kwam daarna wat beter in de wedstrijd. Tot 5-5 ging het gelijk op waarna Sjolke Dupon, Marrit de Vries en Hidde Altena ervoor zorgden dat er voor het eerst een gaatje van 3 doelpunten ontstond. Daarna deed de uitploeg wat terug, maar via een schitterende doorloopbal van Tjeerd Bakx bleef het gaatje 3 doelpunten. Kort nadat de uitploeg nog wel wat terugdeed zorgden Hidde Altena (na een mooie actie van Thom Kleinhui) en Kim Hoekstra ervoor dat De Pein bij rust met 11-7 voorstond.

Niks aan de hand dus zou je zeggen en Sietse Dijkstra benadrukte dan ook dat De Pein, de betere ploeg was en het met name dezelfde intensiteit op de mat moest leggen als in de eerste helft.

Echter voldeed zich voor De Pein na de rust een fenomeen dat dit seizoen wel eens vaker op komt doemen, namelijk: slecht uit de kleedkamer komen. Na 9 minuten spelen was het alweer 11-10 en was al het werk van De Pein uit de eerste helft bijna tenietgedaan. Thom Kleinhuis zorgde er echter voor dat De Pein op voorsprong bleef staan en Tjeerd Bakx maakte het gaatje weer 3 doelpunten. Dit zou eigenlijk vrijwel de hele 2e helft zo blijven. Via 2 doelpunten van de wederom sterk spelende aanvoerster Marrit de Vries kwam De Pein op 16-12 en was het pleit wel bijna beslecht. Helemaal toen Kim Hoekstra haar 3e goal maakte vanaf de stip en daarmee ook een prima pot bekroonde. Het werd nog wel 17-14, maar via Tjeerd Bakx, die met name verdedigende zijn stempel drukte deze wedstrijd, en Hidde Altena liep De Pein nog uit naar 19-14. Op die stand blies scheidsrechter G.Kootstra voor de laatste maal op zijn fluit en was een pittige maar uiteindelijk wel respectvolle wedstrijd ten einde.

De Pein pakte uiteindelijk verdiend de zege, er werd met name verdedigend uitstekend druk gegeven op de spitsen van de geel-blauwen en ook aanvallend kwamen alle 8 spelers goed in het stuk voor. Zo staat De Pein nu samen met DTL (dat een duel meer speelde) en KV Leeuwarden bovenaan en is alles nog mogelijk in deze zware 3e klasse. Een prima afsluiting van 2023 dus en in 2024 de taak om dit voort te zetten.

Nog kort terugkijkend op het jaar 2023 zal dat voor De Pein de boeken in gaan als een roerig jaar. Het begon met het opstappen van de hoofdtrainer en nog enkele hoofdrolspelers, maar wordt uiteindelijk besloten met een kampioenschap op het veld en een mooie uitgangspositie in de zaal. De wind is dus weer flink in de zeilen bij de jonge ploeg van coach Sietse Dijkstra.

Namens de webmaster wensen wij iedereen fijne feestdagen en alvast een gelukkig & sportief 2024! Op naar 13 januari als de ontmoeting met WWC op het programma staat.

 


17-12-2023 20:12:12 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties