logo

De Leijenloop

In 1985 is het allemaal begonnen. Korfbalclub De Pein hield sinds jaren haar traditionele familiedag. Een groot korfbaltoernooi voor allerlei korfbalclubs. De gedachte ontstond destijds om als parallel lopende activiteit een lange afstandloop te organiseren. Dit idee om een loop rond het meer de Leijen te organiseren kreeg steeds meer gestalte. En zo begon het.

De eerste loop werd meteen al een succes en de basis voor een herhaling werd gelegd. Terugkijkend kun je thans stellen dat de loop steeds meer een losstaande activiteit is geworden. En daardoor separaat van de traditionele familiedag wordt georganiseerd door een team van enthousiaste mensen. Maar liefst 60 mensen zijn betrokken bij deze tocht.

Traditioneel wordt de Leijenloop iedere derde zaterdag in de maand juni gehouden. Daarmee is de Leijenloop een klassieker geworden. Sinds 1994 is er een samenwerkingsverband met atletiekvereniging SV Friesland. Daarmee is de loop formeel gezien een activiteit geworden die valt onder de auspiciën van Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie.

De Leijenloop is een prestatie loop voor jong en oud met keus uit 3 prachtige parcoursen (resp. 5, 12 en 21 km).

Meer informatie over de Leijenloop vindt u op de speciale Leijenloop-site; http://www.leijenloop.nl